Box, Sport, Men, Training, Male, People, Person, Boxer

De Europese obsessie met boksen gaat terug tot de jaren 1800 met verschillende nationale sport- en worstelwedstrijden, zowel aan de oost- als aan de westkust van het continent. In feite kwamen veel van 's werelds grote sportmomenten en individuele sportsterren van de overkant van de Atlantische Oceaan, of rechtstreeks van de overkant van de vijver. In het begin van de 19e eeuw begon het boksen te bloeien in de Verenigde Staten, en tegen 1900 was het een belangrijke sport in dit land. Het leek dus logisch dat de Europese meesters van het boksen naar het oosten trokken om de Amerikanen te leren boksen. Amerikaanse en Canadese vrienden gingen vaak mee op bokstournee om deze "exotische" sport met eigen ogen te zien. De rondleidingen waren erg populair en zeer winstgevend.

30 jaar geleden bezocht het hoofd van een van de machtigste boksclubs, de rustig sprekende Alex 'Hurricane' Blanchard, Noord-Amerika om zijn visie na te streven. Alex ging met een paar van zijn top boksers om de beste Amerikaanse boksers uit te dagen en hij had wisselend succes. Zijn eerste poging in Amerika was een mislukte match-up tegen de tech-savvy James "Buddy" Dodson. Niettemin had de 20-jarige Alex Blanchard gevochten tegen enkele van de beste Amerikaanse boksers van het tijdperk en had veel respect van zijn mede-Amerikanen. Al snel opende hij zijn eigen sportschool die gespecialiseerd was in boksen en MMA en nam hij ook judo op in zijn vechtsportsysteem. de vooruitzichten begonnen binnen te stromen, vooral nadat Blanchard het talent had aangepakt dat deuren had helpen openen in het Amerikaanse boksen.

In vele opzichten waren de Verenigde Staten de bakermat van "de toekomst" in het boksen. Amerikaanse boksers wogen vaak meer dan 400 pond en droegen veel gewatteerde bescherming tijdens hun gevechten. Professioneel boksen was een gerespecteerde en populaire nevensport in Amerika, veel populairder dan voetbal, en het was hier dat de allereerste professionele bokswedstrijden werden gehouden tussen tegenstanders van gelijk gewicht. Hoewel de officiële eerste Amerikaanse bokswedstrijden pas in 1894 plaatsvonden, vochten vele beroepsboksers zoals de Hustle en de White Tribe hun eerste gevechten in saloons. De fans kochten wat zij zagen en naarmate het boksen in de 20e eeuw steeds populairder werd, nam iedereen eraan deel. Van de vele all-star pugilisten die de hele eeuw uitblonken brak het kwaad los in de jaren 1930. Deze boksers en t'ai-ostana's deelden vaak kaartjes voor evenementen en anderella, de toekomstige Skull router keek toe hoe ze door de ring galoppeerden!

Het lijkt erop dat we vandaag de dag de morele positie die het boksen ooit genoot zijn kwijtgeraakt en ik vrees dat onze moderne boksers zich opmaken voor permanente schade! Wat zou er voor nodig zijn voor deze moderne dag boksers om respect te verdienen en de weg te herinneren die het boksen ooit in het verleden heeft afgelegd? Hier zijn 3 tips:

1. Bokszakken

Veel van de huidige boksers (vooral die in de cruiserweight divisie) vermijden de traditionele boksstoten en geven de voorkeur aan de jab (rechterkruis – linkse hoek), en vermijden om naar het lichaam te gaan. Een slimme ( Geniale) zet zou zijn om de jab te combineren met een rechterkruis als je power shot en een linkse hoek als je straight shot – en gebruik de bokszak om je tegenstander uit te schakelen – sla hem zo hard dat hij niet weg kan breken totdat je de ander raakt (om je energie te sparen) of door te gaan naar de knock-out. Als dit werkte, kon je 2 minuten besteden aan het opzetten voor je power shot, en 3 minuten aan het verdedigen tegen zijn give and go shots.

2. Train voor kracht

We moeten onthouden dat boksen zowel om kracht als techniek en positionering gaat. Boksers zijn sterk en kunnen zich staande houden tegen een vastberaden tegenstander (de onhandige eendendrollen). Dit neemt niet weg dat snelheid en tactiek nodig zijn om je tegenstander te omzeilen, maar misschien aan de andere kant van de medaille. Als je extreem sterk bent, heb je misschien niet de keuze omEach and Every Shot te verdedigen, en toegegeven dat het je misschien niet de positie brengt die je wilt aan de binnenkant. Hoe zit het met zwaaien met een massieve tweehandige Silver Slugger zoals Felix Trinidad in een arena meerdere verdiepingen hoog? TNA'S Andre The Giant, is geen partij voor Brock Lesnar, en ironisch genoeg, is hij een stuk groter dan Brock, en weegt meer dan Randy Couture, die ooit Andre's cruiserweight titel van hem afpakte. Randy kan Andre waarschijnlijk meerdere keren opeten en nog steeds niet uitgedaagd worden. Stel je de kans voor die je krijgt tegen iemand die twee keer zo groot is als jij.

Categories: My Blog