Yoga Valkenswaard

Net zoals het lichaam een ​​voertuig is om de geest te bewegen, is het ook de bron van meditatie. Net zoals het lichaam temperatuur, tintelingen en trillingen waarneemt en gedachten kan waarnemen, geeft het ook eigen overeenkomstige reacties. Als de buikspieroefeningen heel goed worden gedaan, wordt de voeding van het bloed gemakkelijk te verkrijgen door het apparaat dat 'ademhaling' wordt genoemd, en dat kunnen we allemaal waarnemen. Het voedzame bloed dat door de lichaamscellen stroomt, helpt ons om bewust te zijn van onze omgeving. Als onze zintuigen goed worden geprikkeld, kunnen we dingen op een fijn niveau waarnemen en overeenkomen met onze capaciteiten. Dit is yoga.

Yoga is gemaakt om de geest rustig en zelfs intellectueler en spiritueler te maken. Alleen als de geest kalm is, kunnen we op een meer zinvolle manier over dingen nadenken. Hier bestaat de helft van die yoga-oefening uit. Om de geest volledig kalm en gelijkmatig te maken, moet men beginnen vanaf een laag object zoals een bergtop of dat van een persoon. Na deze persoon of dit object te hebben gekozen, zou men het hele object als een bergtop moeten kunnen waarnemen. Na dit te hebben gedaan, moet men het bovenlichaam met het object verbinden, zoals bij het doen van andere poses alleen op een hoger niveau. Andere standpunten moeten zo krachtig worden gedaan. Nogmaals, alle fasen van de yogafilosofie zijn alleen in hun oorspronkelijke vorm bewaard gebleven.

Sommige mensen zijn bang om yoga-oefeningen te doen vanwege de rekoefeningen. Dit is natuurlijk. Zeer weinig mensen zijn in staat yoga-oefeningen te doen omdat ze denken dat ze gevaarlijk en bijna ondraaglijk zijn. Er zijn veel van dergelijke mythen. De rekoefeningen in yoga worden gedaan om de zenuwen in onze lichaamsdelen te kalmeren. Ze worden gedaan om de spieren geen pijn te doen, maar ze worden ook allemaal gedaan om de bewegingen van het lichaam, die puur zijn gemaakt om de geest te manipuleren, niet te beheersen.

Met een rustige geest ben je in staat om alle soorten yoga oefeningen te doen. Het enige dat u hoeft te doen, is in alle fasen met een perfecte timing te reageren. Probeer niet elke pose in een verkeerde fase te doen. Het klassieke voorbeeld dat we allemaal in ons leven kunnen vertellen, is dat van het buigen van de knie om op de grond te zitten. De knieën zijn met elkaar verweven en de benen zijn naar de grond gericht, omdat hierbij de ene knie iets naar binnen wijst terwijl de andere knie naar buiten wijst. Dit is in ons geval geen andere manier dan het domineren van de lichaamshouding in de opeenvolging van yogabewegingen. De manier waarop je in de eerste plaats rechtop kunt zitten, is niet door de knie te buigen, maar omdat de hersenen in staat waren de mentale discipline te verzamelen om het lichaam rechtop te houden door de knie te buigen. De bloedsomloop is in een perfect ritme, zodat de hersenen er zeker van kunnen zijn dat de romp in staat is om al het verplichte gewicht van de hersenen te dragen.

Categories: My Blog