Gratis stockfoto met Afro-Amerikaanse vrouw, bekaf, bubbels
Wel, om deze vraag precies te beantwoorden is het stress, vermoeidheid, uitputting, vermoeidheid uit het verleden, te veel gedronken, te weinig, te druk, kan niet beslissen, te gestrest, te weinig tijd, burn out – hoe je het ook noemt.
Sinds jaren zijn de werkcultuur, de media en ook verschillende gezondheidsorganen de maatstaven voor het gezondheidsrisico dat stress, vermoeidheid en stress met zich meebrengen. Stress op het werk is niet alleen een probleem op het werk alleen. Uw succes in uw carrière wordt ook beïnvloed door stress, tot op zekere hoogte. Dit geldt ook voor de achting in je eigen geest.
Uw reactie op deze stressoren – angst, depressie, slapeloosheid – beïnvloedt uw gezondheid, direct of indirect.
Dunne, hoogopgeleide mensen roken vaker, zijn seksueel ongebonden en hebben een hogere incidentie van ziekte.
Mensen die hoger opgeleid zijn, zijn meestal gezonder, hoewel dit niet altijd het geval is. Er is echter een verschil tussen opleiding en snuggerheid. Het verschil, als het op stress aankomt, is of je tijd voor jezelf neemt of voor anderen. Als je geslagen wordt, laten je ouders je niet met rust. Als je faalt op school, zullen je ouders je niet vrijpleiten van je fouten. Als je je werk niet aankunt, kun je waarschijnlijk je leven niet aan.
Stress is een belangrijke factor bij ziekte. Stress is ofwel de oorzaak of het gevolg van ziekte. Het interessante van ziekte is dat de oorzaken ervan ook door stress worden veroorzaakt. Met andere woorden, ziekte is zowel een product van als een gevolg van stress. Hoe beïnvloedt stress ziekte?
Laten we eens kijken naar twee van de grootste stressfactoren in ons leven van vandaag:
1. Dieet. Veel mensen volgen een dieet dat slopend is voor het lichaam en vaak leidt tot aandoeningen zoals diabetes type 2.
2. Niet genoeg bewegen. De meeste mensen die gezond willen zijn of zelfs maar een gezond gewicht willen behouden, bewegen niet genoeg of helemaal niet.
Het probleem is dat slechts weinigen van ons ooit echt “op dieet” gaan en in de meeste gevallen is wat we eten onze standaard. We zijn ons er niet van bewust dat het voedsel dat we eten vaak verantwoordelijk is voor ons welzijn of het gebrek daaraan.
Het is een feit dat velen van ons er nooit voor kiezen om op dieet te gaan. We zijn eerder geneigd voedsel te eten uit gemakzucht of zelfs uit verveling. Daarom is wat je eet in de meeste gevallen grotendeels verantwoordelijk voor je gezondheid. Diëten is een onnodige en ineffectieve manier om je eetgewoonten te veranderen.
Lichaamsbeweging is de effectieve manier om calorieën te verbranden en uw lichaam te versterken. Het voordeel voor u is een langdurige gezondheid en een verbeterde mobiliteit. Waarom zou u niet elke dag een vorm van lichaamsbeweging doen?
Er zijn verschillende manieren om beweging in uw leven op te nemen. Verschillende vormen of soorten lichaamsbeweging werken op verschillende leeftijden. Wat u ook doet, een beetje meer activiteit in uw leven inpassen betekent waarschijnlijk dat u langer zult leven.
Als u kiest voor een activiteit die u nog nooit eerder hebt gedaan, zorg er dan voor dat u een goede warming-up doet voordat u aan uw routine begint. Doe eerst een low-impact activiteit zoals wandelen of zwemmenHigh impact exercises are very poor for us and greatly increase the risk of injury.
De meesten van ons schuilen onder een rots wegens tijdgebrek. Daarom proberen we wanhopig onze slaap in te halen. Dit maakt het probleem alleen maar groter, want je bent moe en je lichaam moet zich herstellen. Dit gebeurt niet tijdens een ziekte, wanneer je lichaam overuren maakt om je gezond te houden.
We kunnen geen gewichtheffen of trainen. Het grootste deel van de dag zijn we bezig met nadenken of onze spullen op orde brengen. We compenseren door fysiek werk te doen dat geen spierinput nodig heeft. Waar een gedachte is, is meestal een vorm van lichamelijke activiteit die kan worden uitgevoerd.
Cardiovasculaire oefeningen en weerstandstraining (RRT) zijn ideaal. Al het andere heeft meestal geen nut. We dragen spierweefsel niet zo lang met ons mee en een beperking van repetitieve bewegingen kan desastreus zijn.
Vervang elke 2 minuten wandelen of joggen door een effectieve aerobe oefening, zoals zwemmen, hardlopen, joggen of fietsen. U dwingt de behoefte aan zuurstof af, kost energie, is trigger happy, en we zullen allemaal te moe zijn om van het leven te genieten.
Als je moet plassen, doe het dan na je RRT training. Wacht niet tot de drang komt. Herpak je dan onmiddellijk voor elk ongemak.
Onthoud dat RRT trainingen ontworpen zijn als korte versies van aerobic routines. Onze “aerobic work outs” daarentegen bestaan uit langdurige werkperioden, gevolgd door herstelperioden. Deze kunnen zo kort zijn als 5 minuten.
Kies dus activiteiten waarvan u weet dat u ze leuk vindt of al hebt gedaan. Vul uw inspanningen vervolgens aan met wat humor.
Categories: My Blog