EMS training Nijmegen

De meeste mensen worden nooit blootgesteld aan training op een manier zoals die wordt gebruikt in het Enhanced Strength and Conditioning Program (ESC).

Toen ik voor het eerst werd benaderd door het Gates Report over het gebruik van EMS (Electrical Muscular Support), was ik zo gefascineerd door het idee of dit programma werkte of niet. Ik moet toegeven dat ik in het begin nogal sceptisch was. Ik bedoel, ik was gewoon het type persoon dat sceptisch was als het aankwam op alles waar elektrische accessoires bij betrokken waren als het aankwam op het verbeteren van kracht.

Erg sceptisch zou ik zeggen, maar niet tegen het Gates Report. Ze gaven een levendig verslag van het testen van de apparatuur, wat een heel ander beeld gaf dan wat ik voorheen had.

Ziekenhuizen in de hele VS hadden deze aangepaste training gebruikt sinds ze zich realiseerden dat ze de kwaliteit van het leven ernstig konden verbeteren door verbeteringen in de kwaliteit van het hart, de longen en de bloedsomloop. Een verbeterde bloedsomloop kan helpen om de incidentie van coronair hartfalen te verminderen en de algemene levenskwaliteit te verbeteren. Daarnaast moet men er echter voor zorgen dat dit ook wordt geleverd. Het is onmogelijk om uw veiligheid te garanderen wanneer u aan dit soort training deelneemt. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen, zodat we een beslissing kunnen nemen: meedoen en kopen of gewoon blijven en dit programma links laten liggen.

Dus waarom veranderde het Gates rapport mijn kijk op het hele EMS gebeuren? Wat was het grootste belang voor mij om me te realiseren dat dit iets was waar ik aan mee wilde doen? Een eenvoudig antwoord op die vraag, waar ik grip op kreeg, was dat als je echt wilt deelnemen aan een gespecialiseerde vorm van training, je specifiek voor die activiteit moet trainen.

Als voorbeeld zou je regelmatig in het zwembad kunnen baden of gedurende langere tijd onafgebroken in het plaatselijke zwembad kunnen zwemmen. Waarom zou men hetzelfde doen en dezelfde soort lichamelijke effecten krijgen? Dat is omdat die specifieke activiteit een exacte kopie was van wat men zou doen als men werkelijk zou zwemmen.

Een andere goede reden waarom ik wilde deelnemen aan het EMS-programma was dat ik calorieën wilde verbranden en daardoor gewicht wilde verliezen. De workout draait allemaal om het verbranden van calorieën.

Ik had het gevoel dat ik in topvorm was. Als ik elke dag kon zweten wat ik wilde, zou het me dan gelukt zijn om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Hoewel dit voor u misschien een kwestie van gezond verstand lijkt, is het iets waar velen in eerste instantie geen rekening mee zullen houden. Het vergt een toegewijd individu om te kunnen doen wat je moet doen om de calorieën te verbranden die je erin stopt.

Categories: Sport