Bewegingscoach
 

Als je aan wedstrijdsport doet, kan het overweldigend zijn om uit te zoeken waar je moet beginnen. De beste manier om te beginnen is met een coach, en niet zomaar een coach, maar een officiële coach. Coaching helpt je je vaardigheden te verfijnen en nieuwe te ontwikkelen. Bovendien maakt een coach de hele ervaring van teamsporten voor iedereen comfortabeler. Coaches zijn essentieel om spelers te helpen bij het begrijpen van strategie en tactiek, het opbouwen van vertrouwen en teamwork, en om het meeste uit hun tijd op het veld of het veld te halen. Maar het vinden van een officiële coach kan een uitdaging zijn. Hier zijn drie tips om er een te vinden:

Vraag coaches die je kent

Als je vrienden hebt die de sport al beoefenen, zoek dan uit wie hen coacht. Je kunt ook de contactgegevens van de coach van je favoriete team opzoeken. Zelfs als je geen relatie hebt met de coach, kun je toch een e-mail of brief sturen om hun hulp te vragen.

Leg uit dat je hulp nodig hebt om je vaardigheden te verbeteren, nieuwe vaardigheden te leren, en meer zelfvertrouwen te krijgen op het veld of de baan. Het is belangrijk om de coach te laten zien dat je openstaat om meer te leren over de sport en te laten zien dat je het respect hebt dat hoort bij het deel uitmaken van het team.

Probeer een erkende coachvereniging te vinden

Coachingsverenigingen zijn groepen van gekwalificeerde personen die je kunnen helpen een coach te vinden. Enkele van de erkende verenigingen in jouw land zijn USA Volleyball, Canadian Volleyball Association en Australian Volleyball Federation. De verenigingen hebben richtlijnen opgesteld voor de kwalificaties van coaches, en je kunt hun gegevens online vinden. Je kunt de contactgegevens van de verenigingen ook vinden op hun websites of op openbare plaatsen zoals sportscholen en universiteiten.

Zoek naar lokale en online programma's.

Als je geen vrienden hebt die sporten, overweeg dan om je aan te sluiten bij een lokaal sportprogramma. Afhankelijk van de sport kunnen deze programma's gratis zijn of een kleine vergoeding vragen om mee te doen.

Bij volleybal bijvoorbeeld zijn er talloze gratis programma's voor kinderen om de sport te leren. Via deze programma's leren kinderen de basisvaardigheden van volleybal en leren ze hoe ze het spel moeten spelen. Sommige van deze programma's worden beheerd door lokale gemeenschappen, en vele worden gesponsord door het bestuursorgaan van de sport. Via deze programma's krijgen kinderen de kans om nieuwe teamgenoten te ontmoeten, leren ze teamwork en leiderschapsvaardigheden, en hebben ze plezier terwijl ze een nieuwe vaardigheid leren.

Wees niet bang om mensen die je kent te vragen….

Als je geen coaches hebt, of als je op zoek bent naar een coach voor een team dat je niet hebt, wees dan niet bang om mensen te vragen die je kent en die sport spelen of coachen.

Als je bijvoorbeeld volleybal speelt, vraag dan aan je teamgenoten of iemand je kan helpen een coach te vinden. De meesten kennen waarschijnlijk wel iemand die iemand kent die zou kunnen helpen. Evenzo, als je op zoek bent naar een voetbalcoach, vraag dan een vriend die voetbalt of hij iemand kent.

Als je geen vrienden hebt die sporten, overweeg dan om je aan te sluiten bij een lokaal sportprogramma. Afhankelijk van de sport kunnen deze programma's gratis zijn of een kleine bijdrage vragen.

Conclusie

Zoek een bewegingscoach: Manieren om een officiële coach te vinden Als je aan wedstrijdsport doet, kan het overweldigend zijn om uit te zoeken waar je moet beginnen. De beste manier om te beginnen is met een coach, en niet zomaar een coach, maar een officiële coach. Coaching helpt je je vaardigheden te verfijnen en nieuwe te ontwikkelen. Bovendien maakt een coach de hele ervaring van teamsporten comfortabeler voor iedereen. Coaches zijn essentieel om spelers te helpen strategie en tactiek te begrijpen, vertrouwen en teamwork op te bouwen, en het meeste uit hun tijd op het veld of het veld te halen. Maar het vinden van een officiële coach kan een uitdaging zijn. Hier zijn drie tips om er een te vinden:

Categories: My Blog